Druk druk druk

We zijn alweer bijna een maand in het nieuwe jaar, en nog geen enkele “echte” log. Helaas ook nog geen enkele echte duik, omdat ik dit hele jaar al aan het snotteren ben. Maar.. gelukkig sta ik niet stil als het om duiken gaat.

Een paar weken terug is Björn, instructeur bij Duikteam Heerenveen, begonnen met het organiseren van een Droogpak specialty. Een mini-opleiding, gericht op het duiken in een droogpak. Ik dacht dat ik dat moest laten gaan omdat ik nog geen droogpak had, en waarschijnlijk  ook nog niet een pak zou krijgen vanwege mijn moeilijke maat. Eind 2010 had Lucas Divestore namelijk 50% korting op alle voorradige modellen, maar kon ik niet slagen omdat alle pakken mij te wijd, of de kort waren. Helaas gold de korting niet voor maatpakken, dus heb ik het aan mij voorbij laten gaan omdat het betalen van de volle pond voor mij geen optie was.

Eind vorige jaar hoorde ik van een mededuiker dat Lucas de laatste week van 2011 uitverkoop zou hebben, waar de droogpakken met 40% korting over de toonbank gingen. Dit jaar gold de korting ook voor maatpakken! Gelijk een datum gepland met Bert wanneer we daar zouden gaan kijken. Passen hoefde eigenlijk niet, omdat het waarschijnlijk toch een maatpak zou worden. De vermoedens werden na het passen van een aantal pakken bevestigd: Een standaard pak past mij niet. Na een bak koffie en een stuk krentenbrood met spijs een mooi pak uitgezocht, namelijk de Otter Britannic Travelskin 2011 (foto hiernaast). Nog “even” alles opmeten, en de bestelling was geplaatst. Helaas is de levertijd zo’n 4 tot 5 weken, dus moet ik nog wachten tot begin februari totdat deze binnen komt. De droogpak specialty begint halverwege februari, dus daar heb ik me alsnog voor ingeschreven, zodat ik daar aan mee kan doen! 😀

 

Ook heb ik me ondertussen ingeschreven voor de 3* opleiding. Om mijn kennis en kunnen te vergroten, maar ook omdat ik over een tijd misschien wel instructeur wil worden, zodat ik anderen ook kennis kan laten maken met de onderwaterwereld. Vandaag de eerste theorieles, dus daar kan ik niet meer onderuit.

 

Als laatste heb ik me óók nog ingeschreven voor de wrakduikspecialty. Deze wordt gegeven door Björn, onder leiding van Martin Bakker. Mede auteur van het cursusboek. De theorie doe ik halverwege maart, en de eerste wrakduik doe ik halverwege april. Is nog vrij ver weg, maar ik heb er al wel, héél véél zin in!

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.