Wat een droogpakspecialty allemaal kan doen …

Al een paar weken lag mijn nieuwe droogpak in zijn mooie tas droog te zijn. Door het verhuizen en het ijs wat op het water lag kwam ik er niet aan toe om ‘em nou echt eens te gebruiken. Vorige week donderdag zou het dan eindelijk gebeuren. Ik zou mijn droogpak in het zwembad gaan proberen. Door een uitlopende bestuursvergadering werd dat helaas niets en kon ik, na het pak geshowd te hebben, alles weer droog in de de auto leggen.

Afgelopen donderdag was de specialty, dus geen excuus om er onderuit te komen. Na een zeer zware en intensieve theoriesessie mochten we naar het zwembad. Zonder het pak aan te hebben was het al duidelijk: Het is hier WARM! Langzaam maar zeker de set opgebouwd en aangekleed om vervolgens het water in te springen. Heerlijk verfrissend maar een erg apart gevoel. De lucht in het pak schiet omhoog waardoor je bovenlichaam net een michelin poppetje is,terwijl mijn benen helemaal strak in het droogpak gekneld worden. Totaal niet fijn! Ook tijdens de zwembadduik an sich werd het niet veel beter. De oefeningen zelf gingen wel aardig! Koprollen om de lucht uit de broekspijpen van het pak te halen, en de geassisteerde opstijging ging ook prima.

Gisteren dan gelijk maar een duik gemaakt in Joure. 4 Volledige buddyparen waren aanwezig, en zelfs nog iemand om op de sleutels te letten! Drukte, en dat allemaal door de specialty? Het water was 3 °C, maar het droogpak kon me prima warm houden. Het knijpende pak was ook weg door het onderpak. 23 minuten gedoken, en ik ben helemaal om. Tenzij het echt warm weer is denk ik niet dat ik nog in een natpak het water in ga 😀

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.