Introductieduik

ZwembadduikJa hoor! Gisteren heb ik de lang verwachtte (Wel bijna 2 weken!) introductieduik gemaakt!

Even-over-zeven was ik aanwezig bij Sportstad, waar ik doorverwezen werd naar het Sportbreakcafe. Hier, werd mij verteld, zou de theorie voor vanavond behandeld worden. Er waren ongeveer zeven ‘nieuwelingen’ aanwezig, waarvan een aantal al ergens in het buitenland hadden gedoken.

Het begon allemaal wat algemeen over wat er -in Nederland- te zien was onderwater en wie Duikteam Heerenveen is, en wat zij en haar leden doen. Daarna werd het spannend; er werd uitleg gegeven over het materiaal waar we mee gingen duiken; hoe we hier mee om moesten gaan; en waar we onder water rekening mee moesten houden.

Vervolgens zijn we naar het zwembad gelopen, waar het echte werk ging beginnen. Na het aantrekken van mijn superdeluxe zwembroek (welke ik afgelopen week nog moest aanschaffen, aangezien ik zonder zat! ) kregen we allemaal een buddy toegewezen. Nadat mijn buddy mij volgepakt had met duikmateriaal het water in en een duik gemaakt: Eerst alleen met het gezicht in het water en ademen door de ademautomaat. Dat ging prima! Daarna even helemaal onder, en vervolgens een paar rondjes door het zwembad! Super, wat een heerlijk gevoel!

Na de duik mij gelijk ingeschreven bij de vereniging, en natuurlijk voor de 1* opleiding! Deze briljante opvlieging om eens een duikje te gaan wagen krijgt een staartje!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.