Duik #3

En ook duik #3 zit er alweer op! Veels te snel, want zodra ik het water uitging wou ik eigenlijk gelijk wel weer!

Het begon allemaal wat traag, want ik had direct al (weer?) moeite met klaren van mijn linker oor. Na één keer weer naar de oppervlakte te gaan en weer af te dalen ging het ineens weer prima. Geen idee wat het is, maar vind het knap irritant, helemaal omdat niet alleen ik, maar ook mijn buddy/instructeur weer naar boven moest.

Duik zelf was weer erg fijn! Eerst een stukje “fungedoken”, en bij de bouwkeet die daar onderwater ligt eindelijk vis gezien! πŸ˜€ Het waren geen hele grote, maar wel een grote groep die helemaal opschitterde als er met de lamp langsgegaan werd: Moooooi! πŸ˜€

Vervolgens nog een aantal oefeningen gedaan, trimmen, bril en automaat klaren, reddingsopstijging en gewoon opstijgen. Eigenlijk ging alles prima, en zelfs het uittrimmen ging stukken beter dan vorige keer!

De reddingsopstijging ging opzich ook prima, al had ik de 1ste keer even moeite om mijn handen niet in de knoop te krijgen πŸ˜› Oplossing was uiteindelijk heel simpel, met de linker hand de linker kant vast houden, en met de rechterhand de inflator die -voor mij- aan de rechterkant van mijn buddy zat. Al lijkt het erg logisch, ik zat toch verkeerd om πŸ˜›

Al met al: We leren nog wel eens wat πŸ™‚

Statistiekjes:
Water Temp: 9/10° Celsius
Max. DuikDiepte: 9.1meter
DuikTijd: 35 min

Duikcomputer heeft door een stop bovenwater van meer dan 5 minuten de duik in 2en gesplitst.. moet nog even uitvinden of ik die samen kan voegen πŸ™‚

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.