Duik #4: Kiek ‘um goan!

Kuit van een BaarsWhoei! Weer een machtig mooie duik gemaakt! Nummer 4 ditmaal. Zoals elke keer weer heel erg lekker.

Deze keer voor het eerst met zijn 3en gedoken, 1 instructeur, en 2 cursisten. Aangezien mijn medecursist een lamp geleend had van een ander lid van Duikteam Heerenveen (DTH), en mijn instructeur zelf een lamp heeft, zwom ik in het midden. Vanaf de kant zijn we onderwater naar het platform op 7 meter gezwommen. Onder het platform liggen een heleboel takken om vissen een veilige omgeving te bieden. De takken waren helemaal bedenkt door een soort van witte slierten, wat bijna op een sluier leek. Bovengekomen werd me door mijn instructeur verteld dat dit de eitjes van een vis zijn. Ik heb het even opgezocht, en het is dus de kuit van een baars, wat te zien is op de foto.

Vervolgens weer oefeningen gedaan. Bril klaren, automaat klaren, en ook weer een reddingsoptijging. Die laatste ging érg goed! Kreeg zelfs de opmerking dat er 2*’s of zelfs 3*’s zijn die daar nog wat van kunnen leren! 😀 Daarbij kreeg ik van mijn instructeur te horen dat we volgende keer zelfs al wat punten kunnen af gaan tekenen voor het brevet! *GRIJS GRIJNS 😀 *

Na de oefeningen teruggezwommen met een ander lid van DTH, waarbij ik gelijk zijn lamp mocht lenen om uit te proberen. Een WiseLED Tactical, met een flinke bak licht. Misschien is dit wel een lamp voor mij om aan te schaffen.

Al met al weer een heerlijke duik! En ook al moest ik er 110 km heen en weer terug voor rijden, het was het zeker weer waard!

Statistiekjes:
Water Temp: 11° Celsius
Max. DuikDiepte: 9.8meter
DuikTijd: 36,10 min

Duikprofiel duik 4


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.