Duik #5: Snoek!

Het heeft zo’n 4 duiken geduurd, maar nu de vijfde duik heb ik toch eindelijk een snoek gespot! Een flinke, van minimaal een meter!

Vandaag weer een heerlijk duikje gemaakt. Nummertje 5 dit keer. Eerst een “recreatief” rondje gemaakt, en onder het platform, tussen de takken en de kuit van de baars ineens een joekel van een snoek! Tenminste, dat vond ik! Dwingt gewoon respect af als je zo’n groot machtig dier in zijn omgeving ziet .. Geweldig!

Daarna wéér oefeningen doen, en heb deze keer het uittrimmen, opstijgen, automaat en masker klaren afgetekend: M.a.w, die hoef ik niet weer te doen πŸ™‚ De andere oefeningen kon ik niet doen, omdat er geen andere 1* cursist aanwezig was waar ik deze op kon uitvoeren terwijl mijn instructeur kon zien wat ik deed.

Daarna maar weer richting de kant, naar mijn mening veel te snel πŸ™ Op de terugweg weer langs het platform en daar kwamen we diezelfde snoek weer tegen, beweegloos, recht voor ons. Bijna gelijk doorgezwommen, aangezien mijn instructeur de snoek niet vertrouwde. Dit omdat hij misschien een “nest” bewaakte.

Als laatste via de bouwkeet. Daar zou een dikke paling die daar moeten zitten, ergens in een kier tussen de wand. Heel de bouwkeet om geweest, maar helaas niks gevonden. Wel nog een kreeftje zien zitten in de wand tijdens de opstijging. Of in ieder geval, de schaar van de kreeft. De rest zat veilig verstopt in zijn holletje πŸ™‚

Ik ben er dus bijna! Tenzij er nog allemaal onverwachte dingen komen, hoef nog een paar oefeningen en dan ik heb mijn 1* binnen …Whoei! πŸ˜€

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.