Duik 36: Dat gebeurt je maar één keer!

De voorspellingen waren niet optimaal, het zou namelijk vies koud worden buiten. Ondanks het feestje gisteravond ben ik vanochtend toch met frisse zin in de auto gestapt om vanuit Almelo naar het altijd mooie Woudfennen te rijden. Eerst nog even langs huis natuurlijk om mijn duikmateriaal op te halen. Zonder kun je natuurlijk niet duiken.

Aangekomen op de duikstek viel het me meteen op hoe druk het was! Er stond al een hele rij met auto’s, en er waren zelfs een paar DTH leden.

Na even bijgekletst te hebben de boel aangedaan en een heerlijk duikje gemaakt die me heel erg meeviel! Ik had niet verwacht nog heel veel te zien, maar toch wel een aantal scholen met kleine visjes tegengekomen, een dikke baars, en zelfs een stuk of 3 flinke snoeken .. Of het was elke keer dezelfde, dat kan natuurlijk ook! 😛

Water was goed fris en na een duik van 33 minuten was het dan ook wel weer mooi geweest. Snel even de boel afbouwen en omkleden!

Helaas iets te snel, waardoor ik net wat minder voorzichtig was dan normaal. Ik zette mijn fles met uitrusting neer, en draaide me even om, om mijn computer en kompas in de auto te leggen. Op datzelfde moment zag ik in mijn ooghoeken de fles omvallen, maar voor ik kon reageren lag de fles al om, en werd de 1ste trap half van de kraan geslagen! Een boel herrie van de ontsnappende lucht en een grote wolk waren het gevolg. In de eerste instantie wist ik niet hoe ik moest reageren, maar heb toen toch de kraan dichtgedraaid. De kraan en de 1ste trap waren ondertussen helemaal bevroren. Stom stom stom stom! Domme l*l die ik ben, dat had heel anders kunnen aflopen!

Gelukkig was Bert er die me meteen te hulp schoot; en bekeek wat de schade was. De beugel van de eerste trap is scheef, en moet vervangen worden. Gelukkig heeft hij er verstand van, en kon ik mijn automatenset bij hem in de auto gooien! Hij gaat het dan “gelijk goed” doen, en de int aansluitingen vervangen door din, zowel op de verbogen automaat, als op degene die nog goed is. Schijnt beter te zijn; Whoei! 😀

Gelukkig is de schade beperkt gebleven en is de kraan er niet afgeschoten! Maar toch flink schrikken! Het wordt altijd al gezegd: Fles neerleggen! Nouja, wie niet horen wil moet maar voelen!

5 gedachten over “Duik 36: Dat gebeurt je maar één keer!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.