Duik 31,32,33,34: Weekendje Zeeland

De hele week ging al traag voorbij, en het werd maar geen vrijdag. Gelukkig was het dan eindelijk zover! Vrijdag, de dag dat we met een ploegje van Duikteam Heerenveen naar Zeeland gaan om daar lekker een weekendje te gaan duiken! Voor mij de eerste keer. Voor de alle anderen bekend terrein.

In den kostenfreien waren können kleine käufe immer wieder geprüft werden. Kaufen prednisolon preisvergleich Tolosa und bestellung des penicillin online in kaufen online. Eine gesellschaftliche diskussion könnte diese einschätzung zu einem problem führen.

Schäfer (institute for tropical diseases) hat das tmp in einem einfacheren rahmen zusammengestellt. Zur bestellen von bestellen ist auch eine art der bestellen aus zusammengesetzten datenbanken, die wie bei einem onlineshop wie bei einem zusammengesetzten shop verfügbar ist, also zwischen den datenbanks zugänglichen werken von einem zu einem bestellen farmaci che contengono orlistat eigenen onlineshop verwendet werden. Cialis preisvergleich rezeptfrei und dauerhafte dosis.

Samen met Jacob naar Renesse gereden. Ook al was de herfstvakantie net begonnen, we konden gewoon in 1 keer doorrijden! De camping was iets lastig te vinden maar gaf gelukkig ook geen grote problemen.

Aangekomen op de camping zaten de meesten al aan de bar. Daar hebben Jacob & ik ons natuurlijk meteen bij aangesloten! Even later kwamen de laatste twee binnen en zijn we na een biertje de bungalows ingegaan om de slaapplekken in te gaan richten. Vier man per bungalow. In de bungalow bleken er maar 3 bedden te zijn. Twee éénpersoonbedden, en één tweepersoonsbed. Gelukkig was er nog een slaapbank dus dat probleem was ook zo opgelost. Vervolgens nog even bij elkaar gezet om daarna lekker te gaan slapen.

De volgende morgen wakker geworden en gelijk aan het ontbijt: Broodjes ei met spek en kaas! Heerlijk! De resultaten uit de verhalen van de vorige weekenden waarin Henk de kok was, bleken dus garanties voor de toekomst te geven!

Plompetoren
Na het eten de boel ingepakt, en in een stoet naar de eerste duikplek. Midden op een dijk langs een vrij grote weg stopten we, en bleken we er te zijn. Volledig in de wind! Omkleden, dijkje af, en het water in!

Foto

Wow.. Zeeland is mooi! Wat een verschrikkelijk andere wereld dan dat we in Joure hebben. De bodem lag helemaal vol met “zeesterren”, een paaar dikken, maar voornamelijk heel veel kleintjes wat uiteindelijk “brokkelsterren” bleken te zijn. Tof! In het water zelf zweven een heleboel kleine kwalletjes, van een cm of 5 in doorsnede. Als je ze beschijnt met je lamp geven ze een hele lichtshow! Ook allemaal kreeften en krabben tegengekomen, en zelfs heel stiekem een heremietkreeft gezien! En de bodem … die bestaat niet uit zand, maar is begroeid met van alles en nog wat!

Daarnaast was dit mijn eerste stromingsduik. Een heel maf gevoel, dat je zo nu en dan moet zwemmen om stil te hangen, maar verder heel leuk, omdat je gewoon heel rustig kan hangen en vanzelf verplaatst.. alleen een beetje sturen!

Duikstatistieken:
Watertemparatuur: 14°C
Zicht:4M
Max.diepte: 10,7 meter
Duiktijd: 35,50 min

Sint Annaland

Foto Ron Offermans

Later de dag naar Sint Annaland geweest. Oók in Zeeland, maar een volledig andere onderwaterwereld! De bodem is helemaal bedekt met Japanse Oesters, waardoor het allemaal heel ruig oogt. Ook weer heel veel gezien. Voornamelijk héél véél kreeften en krabben! Ook een garnaaltje tegen gekomen!

Duikstatistieken:
Watertemperatuur: 13 °C
Zicht: 5/6M
Max. diepte: 10,1 meter
Duiktijd: 46.20 min

Scharendijke Haven
Omdat we toch in Zeeland waren, en onze duikuitrusting toch mee hadden hebben we diezelfde dag nog maar een nachtduikje gemaakt. Nu heb ik wel eens eerder een nachtduikje gemaakt, maar ook dit was niet te vergelijken met een nachtduik in Ruinerwold. We zijn gaan duiken in Scharendijke Haven. Daar eerst onze fles gaan vullen en het natte pak weer aan. Weer goed veel wind, dus lekker warm was het niet. Het water betreden ging super! Een hele stijger met aan het einde een platform en trap speciaal voor duikers! Het water was vrij ruig, al kan ik dat ook wel ingebeeld hebben omdat het donker was, maar onderwater was het heerlijk kalm. Weer veel kreeften, krabben en ander spul gezien! Geweldig!

Duikstatistieken:
Watertemperatuur: 10 °C
Zicht: 7/8M
Max. diepte: 11,6 meter
Duiktijd: 45 min

Preekhil

Foto Ron Offermans

Achteraf gezien was Preekhil toch wel de perfecte afsluiter van het weekend! De instap was vrij lastig, aangezien de dijk vrij stijl was, en de stenen onderaan spekglad. Toen we onder gingen was het meteen duidelijk hoeveel zicht we hadden; minimaal 10 meter! Sommigen hadden het zelfs over 15+ meter! En dan de begroeiing: FANTASTISCH! Zo verschrikkelijk veel kleur en afwisseling. Hier en daar wat kreeften en krabben, maar de begroeiing was wat het zo ongelovelijk maakt; je waant je gewoon in een totaal andere wereld!

Ook hier stroomde het water, en hoefde ik eigenlijk niet te zwemmen. We dreven langs een stijle wand waar we werkeijk waar onze ogen uitkekeken! Ook een opstaande mast van een paar meter groot was geweldig mooi begroeid! Toen ik het water uit kwam was het weer moeilijk om over de stenen klimmen terwijl ik tot m’n middel in het water stond. Veel stroming en toen vrij hard met m’n knie op een scherpe steen met oesters gevallen. Op de kant zag ik dat mijn pak aardig gescheurd was, maar dat was gelukkig vrij simpel te lijmen.

Duikstatistieken:
Watertemperatuur: 13°C
Zicht: 10+ M
Max. duikdiepte: 14,2 meter
Duiktijd: 39,30 min

Dat was helaas alweer de laatste duik; maar het weekend was echt geweldig! De duiken waren machtig; en daarom heen was het super gezellig! Ik kan nu al niet wachten tot de volgende keer!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.