Duik 40: Brrrrrr!

Was het bij mijn vorige duik nog heerlijk warm buiten, en het water zo’n 29°C, dan was dat mijn eerste duik weer in Nederland wel anders!

Door het slechte weer zat ik om kwart over 7 in de auto vanuit Almelo, zodat ik nog even via huis kon rijden, en dan rond 10 uur aan de waterkant zou staan. En dat kwam nog aardig uit ook. Dat terwijl het normaal gesproken zo’n 1 uur en 15 minuten rijden is. Door het slechte weer nog getwijfeld of ik om zou keren: Maaaar, the show must go on! 😀

Totaal waren we met z’n drieën, Jeroen, Jurgen en ik. Bert was er nog niet; en dat moest eigenlijk wel; want die zou mijn automaten langsbrengen. We moesten eventjes wachten; maar gelukkig was ie er zo!

Vervolgens in het pak, en ook al was het goed koud. Tussen het ijs doorgestapt en een mooie duik gemaakt! Wel moest ik weer even wennen aan het zicht; dat toch wel heel veel minder was dan Egypte. 😀 Mooie snoek tegen gekomen bij het 7M platform. Na 22 minuten aangegeven dat ik het koud kreeg, en daarom hebben we vrijwel direct de duik afgebroken.

Het water was zo’n 2°C, en boven water was het -7°C. Daardoor begon alles gelijk te bevriezen toen ik boven kwam. Gelijk mijn Set afgedaan, en me proberen om te kleden. Helaas was ik al te laat en waren de ritsen van mijn pak half bevroren. Met veel moeite het pak uit gekregen.

Door de kou besloten we al het materiaal in de auto te gooien, en naar het meest dichtstbijzijnde tankstation te rijden. Daar een bakkie koffie gedronken; en weer naar huis gereden.

Thuisgekomen al het materiaal in de badkuip gegooid terwijl het nog steeds bevroren was.

Opzich is het op deze manier wel te doen, maar een droogpakje is toch niet een heel erg gek idee …

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.