Going Advanced!

2*-duiker, ook wel “Advanced Open Water Diver” genoemd. Dat ben ik na het volgen van opleiding waar ik nu mee begonnen ben. Daarin leer ik allemaal dingen die ik nu nog niet mag, zoals nachtduiken, duiken in getijdewater en ook dieper te duiken dan 20 meter.

13 Januari de eerste theorieles gehad over: “Wat te doen als je buddy hulp nodig heeft”. We waren helaas maar met z’n tweeën, terwijl er totaal vijf zouden starten met de 2* opleiding. Daarna nog even  het zwembad in waar er werd gekeken hoe we onze set opbouwden en we doken. Beetje overbodig als je het mij vraagt; en dat vond de instructeur eigenlijk ook wel.

De week daarop een toets gemaakt. We waren nu al met z’n drieën en haalden alle drie een “voldoende”. Zelf haalde ik 91 punten gehaald van de 100 punten die er te scoren waren. Dat lijkt me toch wel voldoende. Daarna het zwembad in gegaan en daar waren we ineens met z’n vieren; mooi zo! Daar werden de twee “nieuwen” gekeurd over hoe ze doken en hun set opbouwden. Wij waren onszelf wat aan het vermaken.

Afgelopen donderdag zouden we beginnen met het hoofdstuk “Diep Duiken”; voor duiken dieper dan 20 meter. Boeiende materie; maar helaas kon de instructeur niet op tijd komen vanwege een file; dus hebben we de theorie overgeslagen. We zijn gelijk het zwembad ingedoken, en daar een paar reddingsopsteigingen geoefend. Helaas viel me dat wel aardig tegen en was het toch aardig pittiger dan via de kant opstijgen zoals ik eigenlijk altijd doe. Daarna nog even de set onderwater afgedaan en weer aangedaan, en toen was het alweer tijd om te douchen. Daarna nog even drinken, een bak slagroom in m´n gezicht, en weer naar huis… Volgende week hopelijk wél diepduiken theorie, dus gaan we knallen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.