Duik 47: Veni, gedsi, voetci

Een mooie zomerdag in april. De zon schijnt en de temperatuur ligt dichter bij de 30 dan de 20 graden celsius. Aangezien ik vandaag ook nog eens vrij ben de perfecte dag om een duikje te maken.

Martijn: Hé Henk!
Henk: Hé Martijn!
Martijn: Zin om vanavond een duikje te maken?
Henk: Ja, dat lijkt me wel wat!
Martijn: Mooi!
Henk: Waar wou je duiken dan? Ruinerwold? Joure?
Martijn: Nou, we zouden Luinjeberd eens kunnen proberen!

En zo geschiede het… Donderdagavond 7 uur stonden we in Luinjeberd aan de waterkant. Camera met onderwaterhuis mee, want die had ik nog nooit in Nederland gebruikt. Heerlijk weer, dus ik had er zin in!

Nadat we de lokale hangjeugd geïnformeerd hadden over hoe diep het ongeveer was en na het opbouwen van de set het met z’n 2en het water in. Voor ons beiden een volledig onbekende plas.  Wel wat klein spul gezien, maar doordat het zicht zo verschrikkelijk slecht was dat het dan ook… Toch maar doorgedoken in de hoop dat het beter werd.

Ook al zwommen we letterlijk schouder tegen schouder door het troebele water, tóch presteerden we het om elkaar kwijt te raken. Toen we elkaar met een beetje geluk weer terugvonden hebben we besloten dat we de duik toch maar afbraken, en na een opstijging zijn we aan de oppervlakte weer naar de kant gezwommen.

Ik kwam, ik zag niks, ik ging

Statistiekjes:
Water Temp: 9° Celsius
Max. Duikdiepte: 11meter
Gem. Duikdiepte: 7.7meter
Duiktijd: 13,20 min

Een gedachte over “Duik 47: Veni, gedsi, voetci

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.