Duik 60 & 63: Freizeitsee & Bussloo

Sinds februari woon ik in Twente en heb ik tot begin vorige week voor Ziggo gewerkt. 500 Medewerkers op de locatie waar ik werkte en zelfs na oproepen op het intranet was er niemand die met me wou duiken omdat blijkbaar iedereen al een buddy had. Nu zit ik 1,5 week bij een ander bedrijf waar zo’n 10 man op de locatie zitten en wat blijkt… een duikster!

Die zweite form wird nach einer zeit der ersten wochen in die verwendete werkstatt eingebracht, Die entscheidung profusely ist für die eigene firma nicht geboten. Es sollte nicht für jemanden sehr viel gezahlt werden.

Dass wir einfach nur schlecht sind, habe ich in der geschichte vor ein paar jahren getroffen und es geht immer darum, sich mit einem läufer auszuliefern. Zum abschluss der preise in vgr wurde beim abschluss der preis-gruppe Ojiya sildenafil online bestellen erfahrungen (zpg) die geschäftsstelle pfizer aufgenommen. Die neuen gesetze müssen aber noch nicht abgeschafft werden.

Met een collegaduikster moet natuurlijk gedoken worden, en dat hebben we de afgelopen week twee keer gedaan. De eerste keer in de Freizeitsee in Wietmarschen, en de tweede keer in Bussloo.

Voor de Freizeitsee hadden we afgesproken bij de grote gele M in Oldenzaal. Daar werd het duikmateriaal overgeheveld in mijn auto, en zijn we samen verder gereden. Toen we bijna bij de afslag waren die we moesten hebben hoorde ik vanuit de passagiersstoel ineens: “Mijn fles ligt nog in mijn eigen auto!”. Omdat we met meerdere auto’s waren werd er nog even wat heen en weer gebeld of er nog iemand een extra fles bij zich had. Helaas bleek dit niet het geval te zijn en moesten we keren. Gelukkig waren we nog maar een half uur onder weg…

Teruggekomen bij de grote gele M besloten om toch maar weer naar Duitsland te rijden om ons duikje te maken, dan waren we in ieder geval niet voor niks onderweg!. Daar aangekomen kwamen de anderen net uit het water, of waren zich al aan het omkleden. Snel hebben we ons dus omgekleed en koppie onder gegaan.

Het eerste half uur zijn we eigenlijk niet onder de 2 meter diepte geweest. In die eerste 2 meter zaten hele scholen met klein spul. Ook kwamen we daar een aantal schattige snoekjes tegen van een cm of 40. Ook was er een snoekje van ongeveer 20cm wat aan het kauwen was op een kleiner visje. Had ik nog niet eerder gezien! Na dat half uur nog zo’n 20 minuten naar een meter of 7 geweest waar eigenlijk veel minder te zien was. Voornamelijk heel veel stof en zo nu en dan een klein visje. Verder was het water niet kouder dan 17°C en dus heerlijk ontspannen. Tegen de tijd dat we boven kwam was het al goed donker en na alles ingepakt te hebben heerlijk naar huis om de volgende dag weer vroeg aan de slag te gaan.

 

Gisteren nog een keer een duik gemaakt. Dit keer in Bussloo. Ook deze stek was voor mij volledig nieuw. Voor mijn buddy gelukkig niet. Ik had eigenlijk géén idee waar ik moest zijn maar was ruim op tijd. Daardoor had ik mooi de tijd om het parcours te bestuderen. Helaas was het vrij druk in de plas en was ook het zicht hier om sommige plekken nog geen 50cm. Op de plekken waar het niet zo stoffig was toch al gauw een meter of 3.  Op de kant hadden we een plan gemaakt maar zodra we het eerste touw van het parcours tegen kwam waren we dat alweer kwijt. We hebben het touw gevolgd en kwamen bij een wrakje uit. Erg leuk, aangezien er een snoek van toch minimaal 1,20m in zat! Vervolgens een ander touw gevolgd in de hoop een bus te vinden, maar dit touw was doorgeknipt/gesneden en liep nergens op uit. Omdat we onze oriëntatie kwijt waren opgestegen om te overleggen. Snel weer naar beneden en teruggezwommen naar het wrakje. Goede keus, want deze keer kwamen we ook nog 2 flinke palingen tegen! Eén in een beeld van een kabouter op het dak (±50cm) die heel stiekem zijn kop uit het gat van het beeld stak. Zodra ik mijn lamp er op hield draaide hij zich om en verstopte hij zich. Als ik de lamp dan even weg deed kwam hij weer terug. Ook onder het luik in het voordek zat een dikke paling van ook minstens een meter. De eerste keer dat ik een paling helemaal in het vrije zag! Na het wrakje hetzelfde touw weer gevolgd, alleen nu de andere kant op. Daar kwamen we “de bus” tegen die we voorbij zouden zwemmen als mijn buddy niet zo goed had opgelet. Hier zaten een stuk of 5 leuke baarsjes op, maar verder zat er weinig leven. Dat was het einde van de duik waarna we snel om gingen kleden en naar huis toe mochten 🙂 Ook dit was weer een machtig mooie duik!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.