2* behaald!

Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk heb ik nu toch de laatste oefeningen van mijn 2* opleiding afgetekend. Daarmee  heb ik dan ook eindelijk mijn 2* gehaald en mag ik mezelf een Advanced Open Water-Diver noemen.

Uiteindelijk heeft het allemaal vrij lang geduurd. Nadat we de theorie behaald hadden is het oefenen er lang niet elke week van gekomen. Niet iedereen was er, of we hadden gewoon geen zin in maakten een recreatieve duik. Na een dringend mailtje van de instructeur met als boodschap: “Als jullie nou niet heel rap gaan oefenen, dan redden jullie het dit seizoen niet meer” zijn we weer heel actief gaan oefenen en konden we binnen no-time de oefeningen afronden.

Als eerste het xxx meter zwemmen. Wat daar het nut van is ontgaat me helemaal, maar amai 🙂 Daarna hebben we in 2 zondagen de resterende  oefeningen gedaan. De reddingsopstijging, de geassisteerde opstijging, de zelfstandige opstijging met een pauze op 5 meter, en het compas / op diepte zwemmen.

Ondertussen heb ik me ook ingeschreven voor een 3*/divemaster  opleiding met bijbehorende redden specialisatie, kunnen we weer lekker oefenen, en hopelijk het duiken nog beter onder controle te krijgen 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.