Duik 6: 1* Gehaald!

Welkom op de weblog van een 1* / Open Water duiker!

Vandaag mijn 6e duik gemaakt. De duik waarin ik hopelijk mijn laatste oefeningen kon aftekenen. Ik moest alleen de reddings- en geassisteerde opstijging nog. De andere oefeningen had ik vorige week al afgetekend.

Vandaag ook voor het eerst gedoken met de duiklamp die ik gisteren heb opgehaald. En ja, dat werkt toch echt wel heel erg fijn als je met een eigen lamp duikt. Dan kun je schijnen waar je wilt kijken, en hoef je niet te kijken naar waar degene met de lamp schijnt. πŸ™‚

Bij het platform aangekomen was het erg druk, veel andere duikers waardoor je goed in de gaten moest houden met wie je meezwom :p

Onder het platform weer de snoek tegengekomen, en dat al 2 keer op rij πŸ˜€

Eerst heeft mijn medecursist wat oefeningen gedaan, die moest nog wat oefeningen inhalen.

Daarn mocht ik mijn exammenoefeningen doen. Als eerste de geassisteerde opstijging, ging helaas niet helemaal zoals het moest. Door de drukte moest ik uitwijken en kwam ik vast te zitten in een ketting aan ee- boei.. Gelukkig mocht ik deze opnieuw doen!

Daarna de reddingsopstijging. Dat ging al een stuk beter, maar bleef wel 1x keer hangen, gelukkig zakte ik niet weer af, want dat had betekend dat ik gezakt was!

Dussss, ik heb mijn 1*! Vervelend detail is dat ik mijn brevetregistratiekaart kwijt ben… gaat weer centjes kosten πŸ™ Maar natuurlijk mag dat de pret niet drukken, ik heb mijn 1ste ster!

Nu kijken of ik voor de 2e ster ga…:D

5 gedachten over “Duik 6: 1* Gehaald!

  1. @Klazien; De toeval wil dat ik dat gedaan heb, en mijn kaart weer teruggevonden heb πŸ˜€

    @Celtje; Thanks! xx

  2. @Celtje; feliciteer je hem nu omdat ie zijn kamer opgeruimd heeft of ……want dat lijkt me inderdaad een echte felicitatie waard

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.